Szőke Abigél: Ezt csak Tom Cruise teheti meg

Szőke Abigél: Ezt csak Tom Cruise teheti meg

Szőke Abigél (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

 

A nemrég mozikba került Nyugati nyaralásban láthatjuk viszont Szőke Abigélt, akit a nézők az Akik maradtak-ban, később A besúgóban ismerhettek meg. Fiatal színésznő, aki társaival együtt otthagyta a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, közben egyre több helyen látni.

Elég váratlanul zajlottak az események, pedig vártam a második évad forgatását – mondta interjúnkban Szőke Abigél, amikor A besúgó sorsáról kérdeztük. Sokan a sorozat Juditjaként jegyezték meg, és a sorozat a következő időszakban is szerezhetett volna új rajongókat – ha nem vette volna le az HBO Max. Sajnálja a színésznő, hogy ez ilyen hirtelen történt, viszont csak akkor szokta elhinni, hogy elindul egy projekt, amikor ott vannak és csinálják. Többször előfordult már, hogy megkapott egy szerepet, de a film aztán nem jutott támogatáshoz, vagy más miatt nem indult el a forgatás. Legutóbb már a Nyugati nyaralásban szerepelt, amely szintén a rendszerváltás előtti évekbe repít vissza. Mit gondol az akkori időkről ő, az 1998-ban született fiatal? – Nem sokat szoktam gondolni rá, de ha elképzelem, azt gondolom, hogy lassabb volt – mondta.

Szóba került az is, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) történtek mennyire keserítették el. Mint kifejtette, olyan erőt és határozottságot érzett, amit ritkán tapasztal magán. – Dühített és elkeserített, mennyire nem voltak nyitottak a kompromisszumra az új vezetőség tagjai. Ugyanakkor mosolyognom kell, ha arra gondolok, hogy megsértődtek ránk, amiért elutasítást és ellenállást kaptak tőlünk az agresszív közeledésükre. A változás rettentő fontos, de nem erőszakkal, kompromisszumok nélkül – jelentette ki.

• A besúgóból ismerik a legtöbben?
• Volt már olyan jelenete, amelyhez kaszkadőr kellett?
• Mit gondol a TikTok-generációról, mennyire érezte nehéznek a felnőttkorba lépést?