Tél tábornok sem segített

Tél tábornok sem segített

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközti megbeszélése Moszkvában 2018. szeptember 18-án (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs)

Tavaszodik, és semmi jele, hogy Európa megfagyott vagy népei fellázadtak volna a töretlenül folytatódó szankciós politika ellen. Holott ez volt az orosz terv, s bizony, a putyini propaganda kliséit gyanúsan sokszor előhúzó magyar „közmédia”, pártszolgálatos sajtó is ezt jósolta.

Úgy látszik, az oroszok félelmetes segítője némi igazságérzettel is meg van áldva. Tél tábornok akkor nyújt támogatást, ha orosz földre agresszor lép: Napóleon vagy épp Hitler. Most a kemény télre nem elsősorban a harcmezőn lett volna szüksége a rabló háborút indító Putyinnak, hanem Európa megtörése érdekében. Ám az idei tél viszonylag enyhe volt, az unió érintett államai pedig – Magyarország kivételével – a vártnál gyorsabb ütemben lazítottak a keleti energiafüggésen. A villámháborús terv összeomlása után újabb stratégiai vereséget könyvelhet el egy év vérontást követően Moszkva. A Nyugat egységes, nem látszik megtörni Ukrajna megsegítésének szándéka, míg Oroszország veszít világpolitikai súlyából, nemcsak Amerikával, de Kínával szemben is.

• Miért rossz hír ez Orbánnak?
• Hogy lett Magyarország Putyin háborújának nagyvonalú finanszírozója?

A teljes cikket a
Magyar Hang március 10-én megjelent, 2023/10. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!