Trump felemelt ökle

Trump felemelt ökle

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (k) feltartja kezét, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Donald Trump felemelt ökle be fog vonulni a történelembe. Erről írt véleménycikkében a Politico rovatvezetője, Jonathan Martin, és nehéz nem igazat adni neki. Bárki másról is legyen szó, kishivatalnokról vagy komoly állami vezetőről, egy merényletkísérlet után teljesen másként reagált volna. Sokkot kapnak, és mozdulni sem tudnak, esetleg hanyatt-homlok menekülnek. A republikánus elnökjelölt viszont, amint észlelte, hogy a golyó csak súrolta őt, többször is magasba emelte az öklét – nyilván a közönségen túl a kameráknak is jelezni kívánt ezzel.

Elsőként persze a közönségére hatott, amelyik ezt látva egy emberként ugrott fel éljenezve. Besorolhatjuk ezt a jellemző trumpi felelőtlenségek közé is, de most lépjünk ezen túl. Olyan emblematikus pillanat volt ugyanis, amely valóban jól jellemzi a volt elnök politikai személyiségét. Pontosabban azt a képet erősíti meg, amelyet eddig sokan nem vettek komolyan. Nem nehéz elképzelni, hogy a képeket, videókat látva ellenfelei is arra jutnak: Trump valóban olyan rettenthetetlen, amilyennek mutatja magát. Nem csupán szájhős, hanem olyasvalaki, aki éles helyzetben is talpon marad. 

• Kik gerjesztették a szélsőséges politikai megosztottságot? 
• Milyen következményei lehetnek a történteknek?
• Várható-e a hideg polgárháború enyhülése?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 25-ig kapható 2024/29. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!