Ugyanazt kapjuk, bármit is veszünk

Ugyanazt kapjuk, bármit is veszünk

Tejföl (Fotó: Wikipedia/Dobromila)

Alaposan kiverte a biztosítékot a hazai vásárlók körében, amikor a minap több mint félszáz, javarészt népszerű tejfölt hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A visszahívást maga a gyártó, az Alföldi Tej Kft. kezdeményezte. „Oka egy szórványos mikrobiológiai szennyeződés. Érzékszervi bírálatok alkalmával elváltozásokat fedeztünk fel egyes termékekben, amelyek kizárólag a tejföl gyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza” – áll a társaság közleményében.

Az érintett termékek listája különösen hosszú, a szennyeződés 15 márkanév különböző kiszerelésű, zsírtartalmú és eltérő lejárati dátumú változatait érintette.

A malőr egyben rávilágított arra a jelenségre is, hogy feltehetően mindegyik dobozba ugyanaz a tejföl kerül, csak más a márkaneve, az ára pedig attól függ, milyen címke van a dobozon.

• Mit mond a helyzetről Raskó György agrárközgazdász és Csíki Sándor gasztronómiai szakíró?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 10-én megjelent, 2021/37. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!