Leplezetten változatos állapotaim országgyűlési választások közeledtekor

Leplezetten változatos állapotaim országgyűlési választások közeledtekor

1990: plakátok a budapesti Kálvin téren az első szabad magyar választásokkor (Fotó: Fortepan/Szitakri)

Hat helyzet, hat állapot.

ÁLLAPOT 1.
Soha egyetlen pártot sem támogattam, de hajlamos maradtam egy-egy párt ellen egy-egy másikra szavazni.

Politikai elveim amúgy nincsenek. A világnézetem sokkalta színesebb egy párténál. Kizárólag erkölcsi, intellektuális, meg főleg a szabadságeszményem körébe utalható emlékeim terelnek egy jelenséget pártolni, vagy annak ellenében háborogni. A harmincegy év alatt megfészkelt politikai elit személyzetének zöme előttem lehangoló képet fest. Épp ezért épületes változások iránti bizakodásom és reményem hamarjában nincs, alapvetően szkeptikus vagyok. A korszak elérte nálam, hogy a többpártrendszert ugyanúgy unom, mint annak idején untam az egypártit.

ÁLLAPOT 2.
Ha már demokráciának nevezzük, amiben élünk, elvárom, hogy mivel jogossá, igazságossá válik a váltás, történjen is meg.

Amikor tömegével sorolhatók az elmúlt 12 év legalább a fél országnak nem tetsző, szemet szúró, gyanús körülmények közt létrejött változtatásai, leplezettségei, hamisságai, a hatalmat gyakorlók egy oldalra szervezett döntései, valamint a látványos zabrálás, indokolt, hogy a megbízatás idejének vége szakadjon, és az előzőek helyére lépjen egy másik személyzet.

A teljes cikket a Magyar Hang október 22-én megjelent, 2021/43. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!