Pert nyert a DK, kiadták mennyit keresnek a közmédia húzó arcai

Pert nyert a DK, kiadták mennyit keresnek a közmédia húzó arcai

Tüntetés az MTVA épülete előtt 2022. november 4-én (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció azért perelte be az MTVA-t, hogy megtudjuk, mennyi közpénzt kapnak az állami közmédia irányítói és arcai, akik közszolgálat helyett kormánypropagandát folytatnak a köztévén – írta lapunknak is megküldött közleményében a párt. Megjegyezték azt is, a DK mondatta ki a bírósággal korábban azt is, hogy Papp Dánielt lehet hazugsággyárosnak nevezni.

– Most mi leszünk azok is, akik elmondják a magyaroknak az igazságot az állami médiában dolgozók fizetéseiről, ugyanis pert nyertünk az MTVA ellen a Fővárosi Ítélőtáblán. Csak olyan emberek fizetéseit hozhatjuk nyilvánosságra, akiknél ezt a közérdek indokolja, akik aktívan részt vesznek a közszolgálatiság, az adófizetők és az ország elárulásában, vagy arcukat, hangjukat és nevüket adják a hazugságokhoz a képernyőn – írta a párt, majd közreadtak egy listát.

E szerint:

• Császár Attila, aki a Hír Tv-nek a 2006-os tévéostromról készített tudósítást, jelenleg hírterületi vezető szerkesztőként havi 1.300.500 forintot keres.
• Meszes Boglárka műsorvezető volt az, aki az elhíresült „kérdésekkel provokált az újságíró” hírblokkot olvasta be, ő 1.346.000 forintot kap havonta.
• A Pitbull becenevű Németh Zsolt hírigazgató fizetése 1.600.000 forint, Bende Balázs mellett ő beszélt a 2019-es kiszivárgott hangfelvételen.
• Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új igazgatójaként havi 1.667.000 forintot kap.
• Nagy Katalin – aki évekig csinálta a péntek reggeli interjúkat Orbán Viktorral – most brüsszeli tudósítóként dolgozik havi 5 300 euróért, azaz több mint kétmillió forintért.
• Lánczi Tamás egykori helyettes államtitkár, jelenleg az MTVA online igazgatóságának igazgatója 2.168.500 forintot visz haza.
• A legtöbb pénzt Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója – akiről a bíróság kimondta, hogy lehet hírhamisítónak nevezni – kapja, havi 3.500.000 forintért dolgozik.

Az MTVA által kiadott adatok szerint a fentieken túl egyes vezetők 3 vagy akár 6 havi fizetésüket is megkaphatják prémiumként, de azt a DK közleménye szerint nem tudni, hogy ki kap ilyet. Az adatokhoz közérdekű adatigénylési per után jutott hozzá a párt.