Verjük még hülyébbre egymást!

Verjük még hülyébbre egymást!

Bedő Dávid és Trombitás Kristóf (Forrás: Facebook/montázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglett a nemzeti minimum: pépesre verni a másik fejét. Ebben úgy tűnik, a legtöbb magyar egyetért, és ha ettől vége szakad a konstans ellenségeskedésnek, ne legyünk restek, verjük hülyére egymást! Elsősorban az RTL-é az érdem, a Sztárbox című műsorukkal mutattak irányt a céltalan gyűlölet útvesztőjében bolyongó társadalomnak. A produkcióban celebritások mérkőztek meg, minimális ökölvívó tudással, de annál nagyobb önbizalommal. Sportértéke nem nagyon volt a küzdelemnek, de legalább a rivális TV2-t legyőzte vele az RTL – különösen a reklám szempontjából releváns korosztályban aratott elsöprő sikert a műsor. Talán ennek is volt némi köze ahhoz, hogy a kormány ostoraként működő Médiatanács adásról adásra vizsgálta a pofozkodást, ami „káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére”. Az eljárás is jelezte a nagyon amatőr ütlegelés mobilizáló hatását: a fizikai károkozás lehetősége lázba hozta a közönséget, egyre többen fedezik fel magukban a potenciális Mike Tysont.

Még a kormány hűbéreseinek is megjöhetett a kedve a boxhoz. A Gulyáságyú Média és a Media1 közös cikke szerint, a TV2 Ring néven indíthat új műsort, reagálva az RTL sikerére. A kormányközeli csatorna nem menne le kutyába, persze, hiszen velejéig keresztény-konzervatív harcosokat küldene a ringbe, akik már a fizikumukkal is jelzik a polgári értékrendet. Trombitás Kristóf és Deák Dániel korábban a Facebook-oldalukra került fotókkal is sejtették, hogy kesztyűt húznak, a hírekre pedig előbbi úgy reagált, hogy „miért kell a dollármédiának minden meglepést elrontania”. Árnyalja ugyanakkor Trombitás rezignációját, hogy a TV2 – amely elsőre kitérő választ adott – cáfolta a műsor megvalósításának ötletét. A cáfolat persze valójában mégsem zárja ki, hogy a csatorna is belevág a produkcióba. Tekintve, hogy a propaganda milyen elánnal kritizálta és gúnyolta a „sportnak álcázott showműsort”, egyáltalán nem lenne meglepő, ha mégis felülnének a siker hullámaira. A felvezetést mindenesetre jól megkomponálták, már tavaly decemberben elindult az üzengetés, Molnár Áron „Noár”, az RTL műsorának egyik győztese és a már említett Trombitás méregették egymást, oda-vissza kihívva a riválist egy meccsre. A legújabb fordulatra azonban talán még az alternatív valóság előállításában megfáradt TV2-producerek sem számítottak: a Momentum is beszállt a küzdelembe.

– Nézzük meg, hogy az uszításon kívül másban is feketeövesek-e. Bármelyikükkel kész vagyok megmérkőzni! – írta Bedő Dávid, a párt országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese egy hivatalos közleményben (ami később a Facebookra is felkerült). Az ellenzéki politikus Trombitásra és Deákra célzott, vélhetően mégsem velük meccsel majd – ha egyáltalán –, mert hirtelen színre lépett a konzervatív urak első számú védelmezője, Apáti Bence egykori balett-táncos, és gyorsan kihívta Bedőt egy ütésváltásra. A sportot régóta űző Apáti gesztusa azonnal be is árazta két elvbarátját, hiszen akinek a védelmére kell kelni, a megmentő logikája szerint aligha lehet potens ellenfél. Bedő nem ijedt meg a két eredetileg kihívottnál komolyabbnak tűnő vetélytárstól, mint írta, vele is megmérkőzik.

Röviden összefoglalva, miután híre kelt, hogy a kormányközeli csatorna a rivális eredményeit megirigyelve az egymás fejének szétverésében, elindítaná saját műsorát – mindeközben nagyon trükkösen tagadva a hírt –, amelyben hülyére püfölhetik egymást amatőr dühösek, egy ellenzéki országgyűlési képviselő ökölvívni kíván egy (vagy több) kormánypropagandistával. Más országokban a pofozkodást általában elintézik a parlamentben, végül is ezért kapják a honatyai fizetésüket, nálunk showműsort kerítenek a fékezhetetlen indulatok köré.

Évek óta siránkozunk a kormány militáns kommunikációja miatt, de ahogy alkalom adódik a nagy hírveréssel járó erőszakra, azonnal belevetjük magunkat. Már az RTL műsora remek indikátor volt – jelezte, hogy milyen szellemi szinten áll jelenleg az ország, és hogy mennyi agresszió gyűlt össze az emberekben, az elmúlt évtizedekben –, ám az igazi magyar virtust csak a produkció utóéletéből ismerhettük meg. Amint az elfojtott indulatok felszínre törtek, azonnal politikai cinizmussá nemesedtek, így már nem csupán fizikai, de mentális és szimbolikus szinteken is károsítva a társadalmat. Holott ennyi energiát a megfelelő célra fordítva akár még látható eredményt is el lehetne érni – a „nemzet” üdvére. Nincs elég baj Magyarországon, nem elég szomorú már így is a társadalom mentális állapota, muszáj még hülyébbre verni egymást?