Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

FIFA: új szabályok a futballban a koronavírus miatt

Szerző: | 2020. április 27., 18:23 | Belföld, Sport

Majd 46 ezren látták átlagban a vb-meccseket Fotó: fifa.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány hatására azt tervezi, hogy az eddigi hárommal szemben ötre emeli a cserélhető játékosok számát – írja a csakfoci.hu.

HIRDETÉS - AIP

A szervezet arra kérte a sportág szabályalkotó testületét (IFAB), hogy sürgősségi eljárás keretében döntsön a módosításról. Az IFAB-ban a négy brit – angol, skót, walesi és északír – szövetségnek egy-egy, a FIFA-nak négy szavazata van, a javaslat elfogadása valószínűleg csak formalitás.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A FIFA hétfőn közölte: minden jelenleg zajló, illetve idén kezdődő és jövőre véget érő sorozatban alkalmazható lesz az új szabály, a válogatott találkozókkal kapcsolatban pedig 2021. december 31-ig érvényben lesz.

Ez azt jelenti, hogy az idénről jövőre halasztott, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon is három helyett öt játékost lehet majd cserélni a rendes játékidőben, további egyet pedig a hosszabbításban – ha az UEFA is hozzájárul.

Szabályozni fogják, hogy a cseréket ne lehessen időhúzásra felhasználni. A FIFA ezzel az új szabállyal segítené a futballistákat, akikre a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény újraindulása után várhatóan zsúfolt program vár.

A nemzetközi szövetség munkacsoportokat hozott létre a világjárvány hatásainak kezelésére, s kijelentette: az egészség megőrzése az első számú cél.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európa-bajnokság, Európai Labdarúgó Szövetség, FIFA, focimeccs, Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, UEFA


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest