Marco Rossi: Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek

Marco Rossi: Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek

Etrit Berisha albán kapus védi Botka Endre lövését a Puskás Arénában játszott világbajnoki selejtező mérkőzésen 2021. október 9-én. Magyarország-Albánia 0-1 (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Játékban nem maradtunk alul. Ugyan voltak hibáink, de nem játszottunk rosszul. Labdabirtoklásban és támadásépítésben is felvettük a versenyt, a befejezések hiányoztak” – értékelt Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya az Albánia elleni vereség után. A különbség a játékosok minőségében keresendő – mondta.

Elismerte, hogy a nyári Európa-bajnoksághoz képest a válogatott visszaesése kétségtelen. „Albánia erős válogatott, amely az elmúlt időszak eredményei miatt áll mögöttünk a világranglistán, nem a gyengébb képességei miatt. Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Az eredmény az edző felelőssége, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik".

Az olasz szakember az MTI kérdésére kifejtette, reálisan már nem juthatunk ki a 2022-es vb-re, de Londonban férfiasan kell játszania a csapatának, hogy emelt fővel jöhessen le a pályáról. Hozzátette, azzal a ténnyel kell motiválni a játékosait, hogy a magyar mezt veszik fel, és azt méltóképpen kell képviselniük minden körülmények között.

„Az eredmény az edző felelőssége, ő hívja be a játékosokat, ő cserél. De azzal is számolni kell, hogy mivel rendelkezik az edző. Ha jön valaki, aki mond nekem neveket, örülnék egy-egy tippnek, de olyanok jöjjenek, akiket nem baráti alapon ajánlottak” – fogalmazott az Index tudósítása szerint.