Babos Tímea kihagyja az olimpiát

Babos Tímea kihagyja az olimpiát

Babos Tímea feladja a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics elleni mérkõzést a budapesti nõi salakpályás tenisztornán az Asbóth József Stadionban 2021. július 13-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sérülése miatt nem tud elindulni, egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhat.

Babos Tímea kedden feladta első fordulós mérkőzését a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás versenyen, majd miután csípőproblémája nem javult, csütörtökön visszalépett a páros negyeddöntőtől.

„Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett” - közölte pénteken a játékos a honlapján.

Hozzátette: az alapos egészségügyi vizsgálatok - MRI, ultrahang, röntgen - alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnie az olimpiától, és egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhat.

„Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a magyar csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián. Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a magyar csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért” - fogalmazott a babostimea.hu oldalon.

Édesapja, Babos Csaba csütörtökön az MTI-nek elmondta, nem javul lánya csípősérülése, amellyel Wimbledon óta küszködik, az MRI-vizsgálaton kisebb porcleválást diagnosztizáltak a csípőjében, emellett még van egy gyulladás az Achillesében is.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka oldalán lépett volna pályára Budapesten, és kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, az új helyzetben viszont Jani sem vehet részt a tokiói játékokon.

Címkék: Babos Tímea, tenisz