Vizes vb: Edzője mentette ki a medencéből a műúszót, Anita Alvarezt

Vizes vb: Edzője mentette ki a medencéből a műúszót, Anita Alvarezt

Az amerikai Anita Alvarez gyakorlata a szinkronúszó egyéni szabad kombináció versenyének selejtezőjében a vizes világbajnokságon a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 20-án. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti vizes világbajnokság szerda esti műúszó-versenye közben az amerikai Anita Alvarez az egyéni szabadprogramja végén elvesztette az eszméletét, és a medence aljára süllyedt. Alvarezt az edzője, Andrea Fuentes mentette ki a vízből, ő és a sportoló egyik versenytársa ugrott a vízbe, hogy segítsenek az ájult sportolón. 

A 444.hu azt írja, hogy Alvarez szerencsére már jól van, a sportolót hordágyon vitték az uszoda orvosi központjába. A portál a spanyol Marca című lapnak nyilatkozó edzőt idézte, aki elmondta, hogy Alvarez valószínűleg a gyakorlat során kifejtett erőfeszítés miatt ájult el, és víz került a tüdejébe. Azonban amint újra elkezdett lélegezni, minden rendben volt.  „Anita sokkal jobban van, olyan jól, amilyen jól csak lehet. Őszintén szólva, nagyon ijesztő volt az egész” – nyilatkozta később a Marca című spanyol lapnak Fuentes. Az edző a lapnak azt is mondta, hogy azért kellett neki beugrania, mert „az úszómesterek nem csináltak semmit”.

A történteket a vizes vb szervezői mindeddig nem kommentálták. 

A négyszeres olimpiai érmes Fuentes nem először mentette ki a vízből Alvarezt, ugyanis egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül elsüllyedt. Akkor az edző és párostársa, Lindi Schroeder húzta partra.

Az amerikai szövetség szerdán este azt közölte, hogy a 25 éves versenyző csütörtökön alapos orvosi vizsgálatokon esik majd át, s azokat követően döntenek arról, hogy a pénteki csapatversenyen részt vesz-e.