Hat ország csapatának beutazását szigorítják a tokiói olimpián a delta-variáns miatt

Hat ország csapatának beutazását szigorítják a tokiói olimpián a delta-variáns miatt

Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A japán kormány hat ország olimpiai csapatainak esetében szigorítja a beutazási feltételeket a koronavírus fertőzőbb, delta-variánsának ottani terjedése miatt – jelentette vasárnap a Jomiuri Sinbunra hivatkozva az MTI. A japán lap beszámolója szerint az intézkedések India, Pakisztán, Nepál, Srí Lanka, a Maldív-szigetek és Afganisztán küldöttségét érintik.

A csütörtökön érvénybe lépő előírás értelmében a hat ország Tokióba készülő olimpikonjait egy héten keresztül minden nap tesztelni kell, mielőtt Japánba indulnának, hogy fertőzöttek-e a vírus új változatával. Emellett ebben az időszakban, valamint Japánba érkezésük után három napig – az edzőket és a csapattársakat kivéve – a sportolóknak tilos kapcsolatba lépniük bárkivel.

Az eredendően Indiában azonosított delta-vírustörzs egyébként több mint 85 országban van jelen az ENSZ egészségügyi világszervezetének adatai szerint.