Olimpiai rekorddal jutott a 100 pillangó döntőjébe Milák Kristóf

Olimpiai rekorddal jutott a 100 pillangó döntőjébe Milák Kristóf

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 30-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiélezett harc lesz majd az olimpiai aranyáért: a második elődöntőben az amerikai 50 másodperc alatti idővel jutott a fináléba.


Milák Kristóf könnyedén, a második legjobb idővel jutott a pénteki elődöntőből a szombati fináléba 100 méter pillangón a tokiói olimpián.

A 200 méter olimpiai bajnokánál a 100 méter gyors aranyérmese és ebben a számban nagy esélyesnek kikiáltott Caeleb Dressel bizonyult gyorsabbnak. A BHSE 21 éves úszója 50,31 másodperces olimpia rekorddal megnyerte az első futamot, a másodikban azonban jelentősen faragott az új csúcson a 49,71-dal célba csapó Dressel.

Utóbbi futamban Szabó Szebasztián hetedikként végzett 51,89-dal; ezzel nem sikerült beverekednie magát a fináléba, összesítve a 14. helyen végzett.

– Jó volt, pedig amikor lejöttem az uszodába, fáradtnak éreztem magam. Most 23,74 másodperccel kezdtem az első ötvenet, ami lassú, a döntőben legalább 23,2 kellene. Ha ez megvan, akkor lesz esélyem, mert senki nem tud olyan második ötvenet, mint én – mondta az MTI-nek Milák, aki Dressel úszását nem akarta értékelni.

– Egyáltalán nem vagyok elégedett. Erre a számra készültünk, ezért döntőt akartam úszni, de nem jött össze. Egyedül a váltóban sikerült jól a 100 gyors. A következő olimpiára csak három évet kell várni, az gyorsan eltelik, szóval folytatjuk a munkát – értékelt Szabó.

A 100 méter pillangó döntőjét szombaton – magyar idő szerint – 3,30-kor rendezik.

A nap másik magyar érdekeltségű úszódöntőiben Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton, míg  a 200 méter vegyesúszás azért volt különleges, mert az oda bejutó veterán úszónk, az ötödik olimpiáján szereplő Cseh László pályafutása során utoljára csobbant a medencébe, és végül egy helyet javítva az elődöntős pozícióján, a hetedik helyen végzett.