Orbán Viktor: Több Fradi kell!

Orbán Viktor: Több Fradi kell!

A Ferencváros és a Kí Klaksvík meccse a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában a Groupama Arénában 2023. július 19-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar futball egyik nagy problémájára világít rá a Fradi kudarca – így kommentálta Orbán Viktor az egy héttel ezelőtti eseményeket, amikor a Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának visszavágóján, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól. A miniszterelnök a Puskás Akadémia alapítójaként adott interjút az intézmény honlapjának, erről egy rövid videót saját Facebook oldalán is megosztott.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a futball olyan mint az élet, mindig beesik valami, történik valami váratlan, olyasmi is, amit nem lehet megmagyarázni. Olvassa az elemzéseket, hogy a Fradi tavaszi szezonjából következett a múlt szerdai szereplés. – Ugyan már, hogy következett volna akármilyen rossz tavaszi szezonból az, hogy egy Feröer-szigeti csapattól hármat kapunk otthon?! Ez nem következik semmiből sem – mondta. Itt szerinte az van, hogy a futballban vannak megmagyarázhatatlan dolgok, a Fradival is ez történt.

A miniszterelnök szerint mindebből a magyar futballra nézve az a tanulság adódik, hogy nem jó, hogy csak egy nemzetközileg jegyzett csapatunk van, mert ha az elesik, akkor ott maradunk egész őszre meg tavaszra komoly, nagy csapat nélkül. – Tehát a magyar futball egyik nagy problémájára világít rá a Fradi kudarca, hogy nem lehet csak egy Fradi – mondta.