Újra Dárdai Pál mentheti meg a Herthát

Újra Dárdai Pál mentheti meg a Herthát

Dárdai Pál Forrás: Herthabsc.de

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kirúgták a Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatának edzőjét és újra Dárdai Pált bízzák meg az utolsó hat fordulóra, hogy kiharcolja  bentmaradást – értesült a német Kicker, majd írták meg a berlini lapok is.

A német lap információi szerint a klubvezetés és a Sandro Schwarz utódjának szánt magyar elvileg megállapodtak arról, hogy a szezon végéig együtt dolgoznak. A német sportlap úgy tudja, hogy megszületett a döntés, hogy befejezik az együttműködést a tavaly nyáron hozott edzővel, akinek irányítása alatt a Hertha BSC péntek este a 18. helyre zuhant a Schalke 04-nél elszenvedett 5-2-es vereséggel.

A Hertha rekorder játékosa 2015 februárja és 2019 nyara, valamint 2021 januárja és 2021 novembere között már edzősködött a Bundesligában szereplő csapatnál. Távozását 2021-ben az akkori sportigazgatóval, Fredi Bobiccsal való konfliktus okozta. Bobicot január végén menesztették, és a klub állítólag már akkor is fontolgatta Dárdai visszahívását. A kicker információi szerint szombat este meg is keresték Dárdait a klubvezetők. A lap úgy tudja, Dárdai Korábbi segédedzője, Admir Hamzagic újra a stáb tagja lesz, de Bodog Tamás is marad Schwarz edzői stábjából. A klub vezető testületei várhatóan a következő órákban hagyják jóvá a kinevezést, a befektető 777 Partners pedig állítólag zöld utat adott.

FRISS: Cikkünk megjelenése után az MTI is megerősítette, hogy Dárdai Pál veszi át újra a berlini együttest.