Felcsút környékén nem tűrik meg az ellenzék plakátjait

Felcsút környékén nem tűrik meg az ellenzék plakátjait

Megrongált ellenzéki óriásplakát Bicskén. Fotó: Magyar Hang.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány hete írtuk meg, hogy az egyesült ellenzék óriásplakátjainak megrongálása miatt nyomozást indított a Bicskei Rendőrkapitányság. Most arról tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy az ügyben az eljárás jelenleg is tart, ám abban az elmúlt közel egy hónapban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. A folyamatban lévő eljárásra hivatkozva bővebb tájékoztatást a rendőrség nem kívánt adni lapunknak.

Közben újabb ellenzéki plakátokat rongáltak meg a Felcsút szomszédságában fekvő kisvárosban, Bicskén. Csütörtökre virradóra nem az eddigi átfestéses, hanem új, átragasztásos technikával dolgoztak az éjszakai rongálók. Az egyik plakátot – mely az ellenzék miniszterelnök-jelöltét, Márki-Zay Pétert ábrázolta, valamint a „Nem tűri a lopást, ezért támadják” felirat volt rajta olvasható – átragasztották arra, hogy „Nem normális, ezért támadják”.

A másik átragasztott óriásplakáttal még kreatívabban jártak el. Azon eredetileg Orbán Viktor miniszterelnök arcképe és a „Hazudik, ezért fél vitázni” felirat szerepelt. Ezen Orbán helyére Gyurcsány Ferenc fotóját ragasztották, valamint a miniszterelnök nevének helyére Gyurcsány Ferenc nevét. Így a megrongált plakát most azt hirdeti, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt fél vitázni.

Úgy tudjuk, ebben az újabb ügyben is született már feljelentés. Mivel ekkora feliratokat házilagos módszerrel nem, csak nyomdában lehet kinyomtatni, ezért a rendőrségnek ezúttal nem volna nehéz dolga a nyomozással.