Fideszes aktivista: akinek nem jó Orbán Viktor, szavazzon a kutyapártra!

Fideszes aktivista: akinek nem jó Orbán Viktor, szavazzon a kutyapártra!

Szél Bernadett ajánlást gyűjt (Forrás: Szél Bernadett/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Orbán Viktorra akarok szavazni!” – jelent meg egy idős úr szombat délelőtt a Nagykovácsi központjában felállított ellenzéki standnál. Szél Bernadett meglepetését látva folytatta: „Vagyis arra, hogy Orbán Viktor tűnjön el!”. Az aláírást követően lapunknak kifejtette, optimista a helyi jelölt szereplését illetően. Márki-Zay Péter viszont szerinte figyelhetne jobban, hogy ne tegyen olyan meggondolatlan kijelentéseket, amik miatt utólag magyarázkodni kényszerül.

Egy nyugdíjas pár kisunokáikkal és vizslájukkal érkezett, a kutya átérezhette a gazdik lelkesedését, mert az aláírás közben elszabadulva egyenesen Szél Bernadettre ugrott és arcon nyalta. – Semmi baj, hozzá vagyok szokva, otthon is kutyákkal és hörcsögökkel vagyunk körülvéve – mentette a képviselőjelölt a helyzetet.

– Fogunk nyerni? – tette fel a kérdést a standnál egy középkorú hölgy. – A remény soha nem adhatjuk fel – vágja rá a mellette álló férfi.

– Csak a múlt héten 168 aktivista jelentkezett nálam, voltak, akiket a standokhoz irányítottunk, mások kopogtatnak. Az elkövetkező napokban minden erőnkkel a kampányon dolgozunk – sorolta Szél Bernadett, hozzátéve, hogy „szerencsére az anyósom elvállalta, hogy a következő hetekben besegít a főzésben, a gyerekekkel pedig megbeszéltük, hogy mindig amellé állunk, akinek épp a legnagyobb szüksége van a támogatásra”.

A standnál segédkező helyi DK-s aktivista is reménykedik az elsőségben, mint mondja, 2018-ban Szél Bernadett mind a hat nagykovácsi szavazókörben győzni tudott. – Jelenleg 8300 körüli a lakosságszám és bár van egy elkötelezett fideszes mag, a bányászmúlttal rendelkező helyiek és a nagy számú betelepülők inkább az ellenzékre szavaznak. A Fidesz által indított Menczer Tamás hiába lapátolja ide az utolsó hetekben az állami pénzeket és építtet nagy hirtelenjében járdát, ezzel nem fogja tudna megvenni a többséget – mondta. A pulthoz folyamatosan szállingóznak a támogatók, 11 óra után röviddel összegyűlik az 500 aláírás.

A központtól kissé odébb, az új CBA szomszédságában a Fidesz állította fel a standját. Mint az aktivisták említik, szépen gyűlnek itt is az aláírások, bár most nem lesz egyszerű a győzelem. Szerintük Menczer Tamás mellett szól, hogy pénzt szerzett a régóta hiányzó járdára, ültetett 40 fát, bármit ki tud járni a kormánynál. – Ő csak épít, szépít, de mit tett Szél Bernadett a településen? Semmit! Azt mondja, hogy zöld politikát folytat, de egy fát sem ültetett! – bírálták.

Az aktivistákhoz csatlakozó idősebb férfi szerint csak szét kell nézni az országban és látható, hogy minden város, falu megszépült. A felmerülő korrupciós ügyeket illetően egy középkorú hölgy odavágja: „Talán az jobb volt, amikor Gyurcsány kilövette az emberek szemét 2006-ban? Tessék eldönteni melyik a jobb! Egyébként nincs is olyan sok korrupciós ügy, néha előfordul 1-2, de ez is csak azt jelzi, hogy aki bűnös, azt elkapják!”.

Az arra járók közül egy középkorú házaspár egy pillanatra megáll és biztosítja az aktivistákat, ők már aláírtak egy másik fideszes standnál. – Csak azért szólok, nehogy azt gondold, hogy nem benneteket támogatunk! – mondják. Egy, a bolt felül érkező kisgyerekes anyukát is invitálnak aláírásra, de ő visszautasítja a lehetőséget. – Ha megválasztják Szél Bernadettet, akkor nem lesz több rezsicsökkentés! – folytatja a harcias középkorú hölgy. A fiatal, „OV ’22” feliratú pulóvert viselő aktivista többször megjegyzi, aki nem elégedett Orbán Viktorral, az mindenképpen a kutyapártra szavazzon.