Karácsony: Májusban három belvárosi metróállomást is átadunk az utasforgalomnak

Karácsony: Májusban három belvárosi metróállomást is átadunk az utasforgalomnak

A Semmelweis Klinikák metróállomás (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása: 2022 májusában három belvárosi állomást is átadunk az utasforgalomnak – ígérte közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön, aki fotókat is mutatott a munkálatokról.

 
A politikus szerint a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásainak rekonstrukciója a végéhez közeledik. – Folyamatosak a működési próbák, a hő- és füstelvezető rendszerek tesztelése és lassan már a burkolatok is látni engedik az új terek világát. A hatósági ellenőrzéssel záruló folyamat a Semmelweis Klinikák állomáson sikeresen lezajlott, napokon belül pedig a Corvin-negyed állomás vizsgázik. Emellett befejeződött a vágánytér rekonstrukciója is a Deák Ferenc tér – Nagyvárad tér között, ami feltétele a forgalom elindulásának – jelezte köszönetet mondva a BKV Zrt. munkatársainak és a kivitelezőknek.