Jakab Péter: A Jobbik nem kíván letérni az összefogás útjáról

Jakab Péter: A Jobbik nem kíván letérni az összefogás útjáról

A Jobbik elnöksége (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Jobbik országos elnöksége mai ülésén megerősítette az eddigi néppárti politika helyességét – számolt be közösségi oldalán Jakab Péter, a párt elnöke hétfőn, az ellenzék előző napi brutális mértékű választási vereségét követően. 

Mint írta, azok, akik a régi Jobbik szavazóit keresik rajtuk, a régi Jobbik szélsőségektől sem mentes hangját akarják viszonthallani. – A Jobbik azonban nem kíván letérni a párt elnöksége által kijelölt néppárti útról, és nem kíván letérni az összefogás útjáról sem. Vissza fogjuk szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől – írta ismét Márki-Zay Pétert egy személyben felelőssé téve a vereségért. 

A Jobbik elnöke leszögezte: soha nem adják fel. – A magyar emberek számíthatnak ránk nemcsak a rezsim elleni küzdelemben, hanem akkor is, amikor az Orbán-kormány megszorító intézkedései ráomlanak az országra. Készen állunk, hogy kivezessük az országot a válságból – közölte.

Jakab az ellenzék drámai vereségét követően azt mondta: „Márki-Zay Péter hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg októberben, és tetemes előnyt. Ebből már tetemes hátrány lett, hovatovább fideszes kétharmad. Talán a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna. Márki-Zay októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket”.

A legfrissebb választási híreket itt találja!