Márki-Zay Péter: Nem akarom titkolni a csalódottságomat

Márki-Zay Péter: Nem akarom titkolni a csalódottságomat

Márki-Zay Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ugyanúgy le vagyok taglózva, mint mindenki más, nem akarom titkolni a csalódottságomat, soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény – ezzel kezdte beszédét Márki-Zay Péter, miután a választási eredményekből kiderült, hogy csúfos vereséget szenvedett az ellenzék. Majd egyből jelezte, hogy csaltak is, nem voltak egyenlőek a feltételek.

Azt ugyanakkor leszögezte, hogy elismerik a Fidesz győzelmét, nem vitatják, hogy ezt a választást megnyerte. Azt viszont továbbra is vitatják, hogy ez a választás szabad és demokratikus lett volna. – Hazugságokkal, gyűlöletkampányokkal, a másik fél elhallgattatásával egy egyenlőtlen és esélytelen küzdelem volt, mégis belevágtunk – mondta. Szerinte tudomásul kell venni, hogy a propaganda az, ami megnyerte ezt a választást a Fidesznek, ebben a rendszerben ezt lehetett elérni. Szavai szerint megtettek mindent: volt összefogás, volt egy kiváló program, ami „sokkal jobb jövőt kínált volna, mint amit Orbán Viktortól fogunk kapni”.

Mindenki nyugodjon meg – javasolta mindenkinek, azoknak is, akik most könnyes szemmel pakolni akarnak. 

Márki-Zay Péter szerint tiszta lelkiismerettel mondhatják, hogy mindent megtettek az elmúlt egy és az elmúlt négy évben. Fárasztónak nevezte a kampányt, de – mint mondta – megérte.

A politikus szerint mindenki számára megfontolandó lehet, hogy most hogy döntünk. – Mi maradunk, itt maradunk veletek – mondta, hozzátéve, hogy folytatni fogják azt a küzdelmet, amit lelkiismeretük és hazaszeretetük diktál. – Az a sok tízezer ember, akinek a reményeit összetörte ez a választási eredmény, mégsem küzdött hiába – mondta, jelezve, hogy felépítettek egy csodálatos közösséget, akinek a haza nem eladó. Ezt a közösséget fogják megtartani és tovább építeni. Több tízezer embert említett itt és 106 hőst, akik ugyanúgy össze vannak törve.

Márki-Zay Péter szerint tudták, hogy egyenlőtlen lesz a küzdelem, de nem gondolták, hogy ennyire. Azt is mondta, hogy nehéz idők jönnek, „tudjuk, hogy mi leszünk a bűnbakok, ezért most még nagyobb szükség van arra, hogy ne engedjük el egymás kezét”.

Majd Jézust idézte: „bocsáss meg nekik Uram, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek”. Mint mondta, vissza fogják adni ennek a hazának a becsületét és ellenzékből is meg tudják mutatni: „büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk”.

Végezetül megköszönte mindenkinek a munkáját – a 106 hős, az összefogott pártok politikusai, az aktivisták, a szavazatszámlálók –, ezek az emberek küzdöttek valamiért, amit – mint fogalmazott – mi nem adhatunk fel semmi áron. Azzal a tiszta lelkiismerettel tér haza, hogy mindent megtett.

Címkék: Márki-Zay Péter