Nem ismeri el az MTVA, hogy nem mondott igazat Márki-Zay Péterről

Nem ismeri el az MTVA, hogy nem mondott igazat Márki-Zay Péterről

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fellebbez a közmédia Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt sajtóhelyreigazítási ügyében. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája hétfő este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, „a közmédia kitart álláspontja mellett és kellően megalapozottnak tekinti, hogy Márki-Zay Péter és a mögötte álló baloldali politikusok leépítenék az egészségügyi ellátórendszert és tömegesen záratnának be szülészeti- és sürgősségi osztályokat”. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős döntése ellen a közmédia fellebbezést nyújt be – tették hozzá.

Az M1 Híradó nem tudta igazolni, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje hol és mikor mondott olyat, hogy „igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban vagy akár falvakban élők közelében” – közölte a Telexszel a Márki-Zay Pétert képviselő ügyvéd. Litresits András szerint az alperes által hivatkozott kiszombori lakossági fórumon elhangzottak ennek pont az ellenkezőjét igazolták. A bíróság a köztévét ezért első fokon helyreigazításra kötelezte, amely így hangzik: 

„2022. január 12. napján a Híradó című műsorunk Leépítene vidéken Márki-Zay című hírblokkjában valótlanul híreszteltük, hogy dr. Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert és tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat”.