Ujhelyi szerint Orbán jóval nyitottabb és konszolidációra hajló hangot ütött meg a választások után

Ujhelyi szerint Orbán jóval nyitottabb és konszolidációra hajló hangot ütött meg a választások után

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jóval nyitottabb és konszolidációra hajló hangot ütött meg a választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor – írja szokásos vasárnapi hírlevelében Ujhelyi István szocialista EP-képviselő.

Szerinte „a Fidesz miniszterelnökének elmúlt tizenkét éves uralkodása – mert szolgálatnak aligha nevezhető – súlyos tapasztalásokat és kérdőjeleket hagyott bennünk ahhoz, hogy ezt hitelesnek és komolynak vegyük; a negyedik kétharmados felhatalmazás után azonban kényszerűen és kötelezően más szemszögből is meg kell vizsgálnunk bizonyos közéleti kérdéseket”.

A képviselő a következő javaslatokat teszi, amennyiben az újonnan felálló kabinet valóban kész bármilyen változtatásra. Szerinte mindenekelőtt az oktatás és az egészségügy helyzetének rendezését, tudatos építését és megerősítését kell elérni.  

Leszögezte: „a magyar nemzetet önbecsapó hazugság a kormányoldalon azt állítani: az egészségügy és az oktatás kezelése, irányítása az elmúlt tizenkét év sikertörténete. Mert nem az. Nagyon nem.”

– Ha valóban Magyarország az első, akkor a magyarok oktatása és egészségügye az első. Elvárható tehát, hogy a nemzeti minimumok megteremtése érdekében az újonnan felálló kormányban önálló és felelős tárca – élükön szolgálni és nem uralkodni akaró vezetőkkel – koordinálja ezt a két területet: még válsághelyzetben is megnövelve a szektorokra költött állami költségvetést, azonnali hatállyal – kivétel nélkül – rendezve az oktatásban és az egészségügyben dolgozók bérhelyzetét, befogadva a tanár- és diák érdekvédelmi mozgalmak szakmai javaslatait és csatlakozva az Európai Egészségügyi Unió koncepciójának minél szélesebb körű megvalósításához – fogalmazott a képviselő bejegyzésében.