HIRDETÉS
HIRDETÉS

Biztonságos Európát, szabad Magyarországot! – itt a Jobbik EP-választási programja

Szerző: | 2018. december 04., 19:03 | Belföld

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, frakcióvezetője (balra) és Bana Tibor alelnök a párt Biztonságos Európát, szabad Magyarországot! címet viselő EP-választási programjának budapesti bemutatóján 2018. december 4-én (Forrás: Gyöngyösi Márton/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Biztonságos Európát, szabad Magyarországot! címmel kedden Budapesten mutatta be a 2019-es Európai Parlamenti választási kampányát a Jobbik. Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióvezetője hangsúlyozta: céljuk megtalálni a központi és a tagállami kézben lévő hatáskörök egyensúlyát azért, hogy minél jobban szolgálja a magyar érdekeket a válaszútra érkezett, a jövő májusi választás után átalakuló törésvonalak mentén működő Európai Unió működése.

Az MTI által is idézett politikus szerint a hozzáállásuk alapja, hogy közös európai identitás híján nem lehet föderalizálni az uniót, ugyanakkor a globalizációnak kiszolgáltatottság közepette “stabil nemzetállamiságról aligha beszélhetünk”, ezért meg kell találni, melyik feladatot lehet jobban ellátni országos, és melyeket közösségi szinten.

A program három fő témájaként a fizikai, az egzisztenciális és az őshonos kisebbségek szülőföldön boldogulását autonómiával elősegítő biztonságot említette. Hangsúlyozta: a Jobbik ellenzi az illegális és korlátozás nélküli migrációt, akárcsak a kvóták bevezetését, a határzár mellett vannak, ugyanakkor „befeszülés” helyett felelősségteljes vitát tartanak szükségesnek a témában. A fizikai biztonság kérdéséhez sorolta azt is, hogy Európának, az Európai Uniónak a sokpólusú világban olyan nagyhatalmak – például az Egyesült Államok és Oroszország – között kell boldogulnia, amelyek a gyengítésével próbálkoznak.


HIRDETÉS

Gyöngyösi Márton az egzisztenciális biztonságot szempontként említve hangsúlyozta: továbbra is célnak tekintik az azonos munkáért azonos juttatást biztosító bérunió megteremtését, a magyar gazdaságnak mind nagyobb gondot okozó elvándorlás megállítását, az életszínvonal javítását és a tudásalapú társadalom létrehozását. A biztonság harmadik elemeként említette az autonómia megadását az őshonos nemzeti kisebbségek számára.

– Magyarország jelenleg nem egy szabad ország – jelentette ki az ellenzéki politikus. Szerinte a korrupció felszámolásával és a kormánypárt által megszállt demokratikus intézmények hitelességének helyreállításával lehetne szabaddá tenni a most „banánköztársasági szinteket súroló”, bezárkózó, nemzetközileg elszigetelt, magányos és kiszámíthatatlan országot. A lehetséges jelöltekről szólva elmondta: már megkezdődött az európai parlamenti képviselői helyekre jelentkezők meghallgatása, reményeik szerint a február elején be is jelenthetik, kik kaptak helyet a listán. Az Azonnali Gyöngyösi Mártonnal készült interjújából közben az is kiderült, hogy a jelöltségre többek között ő, a sajtótájékoztatót vele tartó Bana Tibor és Brenner Koloman is bejelentkezett.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke – az európai ügyészséghez csatlakozás fontosságát hangsúlyozva – arról beszélt: lényegében minden olyan állam csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyik részt vesz a közösség jogi és igazságügyi együttműködésében és nincsen takargatnivalója. „Orbán Viktor és kormánya abban az irányban halad, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból. A Jobbik ezt nem akarja” – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy pártjuk egy érdemi vitákon keresztül megújuló közösségben érdekelt.

A Jobbik teljes EP-választási programját erre a linkre kattintva tudja elolvasni.

Címkék: Biztonságos Európát, Brüsszel, EP-választás, Európai Parlamenti választások, Jobbik, kampány, program, szabad Magyarországot!, választási program


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest