Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Elvehetik Gruevszki fizetését

Szerző: | 2019. január 28., 18:47 | Belföld, Külföld

Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő az Európai Néppárt egyik 2012-es brüsszeli rendezvényén (Forrás: Európai Néppárt/EPP/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A macedón parlament képviselői törvénymódosításra tettek javaslatot annak érdekében, hogy megvonják Nikola Gruevszki bukott miniszterelnök fizetését. Mint ismert, Gruevszki november 12-én menekült Magyarországra, ami után nem sokkal meg is kapta a menedékjogot hazánktól. A korrupciós ügyben elítélt politikus képviselői fizetését a szökése után 5 százalékkal csökkentették, parlamenti mandátumát azonban nem tudták tőle megvonni, mivel ehhez a macedón törvényhozás kétharmadának szavazatára lenne szükség.

HIRDETÉS - AIP

Magyar diplomaták szöktethették ki Gruevszkit Macedóniából | Magyar Hang

Német sajtóértesülések szerint Macedóniából is a magyar diplomácia segítségével jutott ki Nikola Gruevszki. A börtönbüntetésre ítélt korábbi macedón miniszterelnök szökéséről a német közszolgálati Deutsche Welle (DW) közölt újabb részleteket. A DW balkáni kiadása tárta fel azt is, hogy magyar diplomataautókon szállították Albániából Magyarországra a politikust. Közben a macedón parlament visszavonta Gruevszki mentelmi jogát.

A macedón Szabad Európa Rádió cikkéből kiderül: a mostani javaslat szerint, ha valakit hat hónapnál hosszabb börtönbüntetésre ítélnek, az elveszítené a jogosultságot ahhoz, hogy megkapja a fizetését, a személyi juttatásait, valamint a munkájához kapcsolódó költségtérítést. Mivel Gruevszkit a macedón bíróság két éves börtönbüntetéssel sújtotta, a javaslat megszavazása egyben azt is jelentené, hogy Gruevszki elesne minden jövedelmétől.

Macedóniai riportunkat Gruevszki szökéséről itt olvashatja.

Címkék: Nikola Gruevszki


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest