Bangóné: Meg kéne állítani a patkányinváziót

Bangóné: Meg kéne állítani a patkányinváziót

Fotó: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bangóné Borbély Ildikó az ATV Start csütörtök reggeli műsorában a korrupcióról, az uniós pénzek ellopásáról nyilatkozott, de a beszélgetés egy adott ponton meglepő fordulatot vett. Kárász Róbert műsorvezető arra szeretett volna választ kapni, hogy ha jelenlegi kormány ellopja az uniós pénzeket, miként lehetséges mégis az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik.

„Csak, hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten. (…) meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban” – válaszolta somolyogva Bangóné, válaszát pedig nehéz nem úgy értelmezni, hogy a kormánypárti szavazókat illette ezzel a jelzővel.

A képviselő utalt arra, hogy a kormány az uniós pénzek felhasználásával miként alakított ki függési viszonyt a polgárokkal, miként szakadt le a vidéki Magyarország nagy része, miközben milliárdok folynak el a plakátkampányokra. Bangóné szerint a 2006-os önkormányzati választások óta történik a nép butítása.

Az Index elérte az MSZP politikusát, aki így fogalmazott: „A Fidesz szavazóit én nem bántom, de ha Magyarországon az rendben van, hogy Budapestet elárasztják a patkányok, ha Magyarországon rendben van az, hogy kiforgathatják, a kormánymédia kiforgathatja minden ellenzéki politikusnak így a mondatát, úgy a mondatát, ha Magyarországon rendben van az, hogy az egészségügyet ilyen szinten rombolták le (...) vagy hogy teszik tönkre a gyerekeink jövőjét, akkor hadd legyen véleményem erről a kialakult helyzetről.”

A kérdésre, hogy ha ez párhuzam volt, akkor kire vonatkozott, Bangóné azt mondta, nem a szavazókra, elmondta, hogyan alakították ki a függelmi viszonyokat. Mire megkérdezték, hogy tehát akkor a fideszes politikusokra gondolt, és azokra, akik segítik a kormány munkáját, amire azt mondta: „Mindenki arra gondol, amire akar. Én nem fogok ilyet mondani.”

Bangóné délután a Facebook-oldalán is reagált a patkányozásra: „Megelőzve minden további félremagyarázást: meg sem fordult a fejemben, hogy szavazókat összefüggésbe hozzak a patkányinvázióval. Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszéltem az ATV-ben is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!” – írta.