Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Városmajori tenisz: 180 millió forintot adtak az üzemeltetésért

Szerző: | 2019. október 01., 13:00 | Belföld

Fotó: Unsplash/nrd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Augusztus végén, szeptember elején érkezett meg az ajánlat az MTK tulajdonában lévő városmajori teniszpályák üzemeltetésére. A Valton Sec Kft. által kínált 180 millió forintos vételár mind a két eddigi tulajdonos, Hamar Gábor és Gécsek Tibor számára megfelelt, így a Budai Tenisz Centrumot üzemeltető cég gazdát cserélt. Az üzlet akkor válik teljessé, ha az új tulajdonos a Tenisz Projekt Kft.-t is megszerzi, ám erre utaló adatok még nem lelhetők fel. (A 180 millió forint megegyezik a Kft. alaptőkéjével, erről az összegről írt szeptember 20-án a HVG.)

Informátorunk elmondta, a tárgyalások nem tartottak sokáig és „semmilyen kényszer nem áll” a megegyezés mögött. Az új tulajdonos a Valton Sec Kft., illetve annak fő résztulajdonosa, Bessenyei István. Az üzlet létrejöttét követően a tulajdonosváltáson átment cég felügyelőbizottságába bekerült Risztov Éva olimpiai bajnok úszó és a teniszedző Kaszás Benjámin mellett Rogán-Gaál Cecília is. Utóbbi esetleges más szerepvállalását sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta informátorunk, de az tény, hogy Rogán Antal felesége nem ismeretlen a sportágban, hiszen első osztályú teniszezőként versenyzett a Balatonboglár színeiben, sőt a Testnevelési Egyetemen teniszedzői tanulmányokat is folytatott.

Mindenesetre egy dologra sokan kíváncsiak a tulajdonosváltást követően: vajon az új üzemeltető személye egyben azt is jelenti-e majd, hogy a Magyar Tenisz Szövetségtől kapnak műhelytámogatást, merthogy erre az elmúlt időszakban nem volt példa.


HIRDETÉS

Hamar Gábor üzletember és az egykori kalapácsvető Európa-bajnok Gécsek Tibor három évvel ezelőtt állapodott meg az MTK-val a klub tulajdonában lévő Budai Tenisz Centrum üzemeltetéséről. A centrumot – többek között állami támogatásból – felújították, 2016-ban 51 818 500 forintot kapott a klub infrastrukturális támogatás címen. Az üzemeltetési jogra 20 éves szerződést kötöttek a felek. Az Excellent Game mérlegbeszámolójához fűzött melléklet szerint „nyoma van” 337 millió forint állami támogatásnak is – írja a 168 Óra –, amiből energiahatékony, modern aluvázas sátorstruktúrákra költöttek.

Mára sikerült olyan működési rendszert kialakítani a teniszcentrumban, hogy a 182 akadémista gyermek, valamint az MTK szakosztálya minden esetben lehetőséget kapott edzésre – az akadémisták előnyt élveznek még a klubtenisszel szemben is. A pályákat délelőtt 11 előtt és este 19 órát követően lehetett üzleti célból kibérelni.

Címkék: Budai Tenisz Centrum, tenisz, Városmajor


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest