Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A korrupciógyanúba keveredett szocialista politikus kizárását kezdeményezték

Szerző: | 2019. október 25., 14:31 | Belföld

Lackner Csaba még a választási plakáton. (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lejárt a korrupciógyanús ügyekbe keveredett kispesti szocialista politikusnak, Lackner Csabának adott MSZP-s ultimátum, a párt így lépett. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebookon jelentette be, hogy miután az érintett nem nyilatkozott arról, hogy – a párt kérésének megfelelően – visszaadta volna önkormányzati mandátumát, így kezdeményezik a kizárását.

HIRDETÉS - AIP

Tóth Bertalan bejegyzése szerint ez úgy néz ki, hogy ő kezdeményezte az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsánál Lackner Csaba pártból való kizárását, amely nyolc napon belül hozza meg a döntését.

Security Check Required

A pártelnök megismételte, hogy akár igazak a vádak, akár nem – meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő –, azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségükre nézve is súlyos terhet jelentenek. Ezért tudnia kellene, hogy mi a kötelessége.

Ismert, a szocialista politikusról a Hír Tv és a Magyar Nemzet szivárogtatott ki még a választási kampányban olyan kép- és hangfelvételeket, amelyeken korrupciógyanús ügyeiről beszélt. Olyanokat mond például, hogy aki nem tud megkeresni évi 100 millió forintot az önkormányzati politikában, az hülye. A képsorokat még érdekesebbé teszi, hogy a kezében egy fehér port tartalmazó zacskót tart. A rendőrség már elrendelt nyomozást gazdasági vesztegetés miatt.

Szocialista botrány Kispesten: strómanok és önkormányzati bizniszek | Magyar Hang

Az MSZP az önkormányzati választásokig érdemeben nem tett semmit az ügyben. Lackner Csaba pedig így az ellenzéki összefogás színeiben megnyerte egyéni körzetét és bejutott a kispesti képviselő-testületbe. Szerinte ez bizonyítja azt, hogy „a koncepciós eljárásként felépített rágalomhadjárat nem érte el a célját”. Mindenesetre MSZP-s párttagságát felfüggesztette, mert – mint írta – nem szeretné „hazug állítások céltáblájának kitenni” közösségét.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Kispest, kizárás, korrupció, Lackner Csaba, MSZP


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest