Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Több száz milliós áfacsalás gyanújával őrizetbe vették a szocialisták szegedi képviselőjét, Joób Mártont

Szerző: | 2020. július 29., 10:14 | Belföld

Joób Márton (Fotó: Joób Márton hivatalos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alólközölte a szegedi önkormányzat. Kedden az Origo számolt be arról, hogy több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Mártont, az Összefogás Szegedért önkormányzati képviselőjét. A NAV az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére annyit válaszolt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

Joób Mártont egyébként az MSZP-ből az önkormányzati választások után kilépett Botka László polgármester bizalmasának tartják, az önkormányzatban család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnok is. A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de simán kikapott a Fidesz jelöltjétől, B. Nagy Lászlótól. Tavaly ősszel egyéni képviselőnek választották a 19-es, újszegedi választókerületben, akkor már az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben.

24.hu az üggyel kapcsolatban felidézte, hogy a szegedi Fidesz alelnöke 2019 októberében arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy információik szerint a NAV számlavásárlás ügyében indított vizsgálatot Joób cége ellen. A hírportál szerint az Opten nyilvántartása alapján Joób jelenleg három cégben tulajdonos, kettőben a feleségével együtt. Az egyik cég reklámozással, a másik futárpostai tevékenységgel, a harmadik számítógépes programozással foglalkozik. Az egyelőre nem derül ki, hogy a NAV-vizsgálat melyik vállalkozással vagy vállalkozásokkal kapcsolatban zajlik, az önkormányzat közleménye csak azt egyértelműsíti, hogy a NAV-eljárás a képviselő vállalkozói tevékenységével, és nem politikai munkásságával van összefüggésben.


HIRDETÉS

Joób Márton neve nem csak politikai szerepvállalása és az adóhivatali eljárás miatt ismert: kenusként háromszor lett világbajnok, nagycsaládosként pedig gyakran szerepel a helyi sajtóban, tizenegyedik gyermeke néhány hete jött világra. A Hit Gyülekezetével is szoros a kapcsolat, a politikus édesapja Joób István az egyház szegedi lelkésze.

Címkék: Botka László, Hit Gyülekezete, Joób Márton, Kajak-kenu VB, MSZP, NAV, Összefogás Szegedért Egyesület, Szeged


HIRDETÉS
A kutyák (éjjel-nappali) dala

A kutyák (éjjel-nappali) dala

„Reszketve vágynak arra, hogy legalább abba menekülhessenek, hogy a még nagyobb rosszal szemben választottak minket. Erre kell rávenni őket.” Református lelkész az elmúlt napok eseményeiről.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest