Akár nyomozással is foglalkozna a Mészáros-birodalom új cége

Akár nyomozással is foglalkozna a Mészáros-birodalom új cége

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A cégkivonatok tanúsága szerint július 6-án alapította meg Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos a Talentis Protect Zrt.-t, melyet a cégbíróság csak hetekkel később, július 21-én jegyzett be – vette észre az mfor.hu. Az 5 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott cég fő tevékenysége – a cégnévvel egybecsengően – biztonsági rendszer szolgáltatás lett, és melléje még jó néhány tevékenységet felvettek, mint például személybiztonsági tevékenység, építményüzemeltetés, nyomozás vagy általános takarítás. 

Mint a lap írja, nem biztos, hogy a biztonsági szolgáltatások területén könnyű lesz Mészáros Lőrincnek megvetnie a lábát, hiszen a piacon van már néhány elég nagy szereplő, melyek az állami megbízások területén is megkerülhetetlennek tűnnek. Az egyik a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként elhíresült Valton-Sec Zrt., a másik pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor volt cége, a Civil Biztonsági Zrt. Miután azonban a Mészáros-birodalom igazán kiterjedt, akár házon belül is juthat megrendeléshez az új cég.

Az új cég a Talentis Group Zrt. leányvállalataként jött létre, a Talentis Group egyedüli részvényese a Mészáros-házaspár. A Talentis Protect operatív irányításában a Mészáros-gyerekek vesznek részt: Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és az ifjabb Mészáros Lőrinc igazgatósági tagokként kerültek bejegyzésre, a cég ügyvezetőjének pedig Hampó Norbertet (Mátrai Erőmű Zrt. biztonsági vezetőjét) jelölte meg Mészáros Lőrinc.