Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője a Balatonon

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője a Balatonon

Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétnapos éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője, hogy ne épülhessen meg egy apartmanház Siófokon. Potocskáné Kőrösi Anita szerint ugyanis a meteorológiai obszervatórium mellé tervezett épület befolyásolja a viharjelzés pontosságát. A politikus szavai szerint hiába szabályozza törvény, hogy az OMSZ hasonló objektumaitól számított 60 méteres körben nem lehet építkezni, a Somogy Megyei Kormányhivatal mégis kiadta az engedélyt az 5 szintes apartmanházra.

Potocskáné Kőrösi Anita az ATV Híradójának azt mondta, abban bízik, hogy a kormányzat megfogadja a tanácsukat, és végül nem épül meg az apartmanház, ugyanis ezzel valóban életeket veszélyeztethetnek.

Az ügy előzményei egyébként 2015-ig nyúlnak vissza, ekkor döntött úgy a bíróság, hogy a területre kiadhatnak építési engedélyt. A szakértők már akkor is arra hívták fel a figyelmet, hogy az épület zavarhatja az adatok pontosságát, így a viharjelzések alaposságát is.

Az ellenzéki politikus a kormányt is megkereste az ügyben. Nagy István agrárminiszter válaszában azt írta, a minisztériuma nem rendelkezik feladat- és hatáskörrel az ilyen jogi problémák eldöntésére.