MSZP: Mindegy, hogy zaklatnak-e minket vagy nem

MSZP: Mindegy, hogy zaklatnak-e minket vagy nem

Strandolók a Balatonnál (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Türelmetlenül várja az MSZP, hogy a Nemzeti Választási Bizottság döntsön a korábban beadott népszavazási kezdeményezéseikről. Három kérdést adtak be, a lényegük, hogy ne lehessen építkezni a Balaton és több kedvelt hazai tó partjára, illetve több legyen a szabadstrand.

Molnár Zsolt, a szocialisták pártigazgatója a Balatonról bejelentkezve arról beszélt, hogy készen állnak 400 ezer aláírás összegyűjtésére, ha jóváhagyják a kérdéseiket. Ehhez – mint mondta – le fogják járni az országot. – Mindegy hogy meleg lesz vagy hideg lesz, esik vagy fúj, mindegy, hogy zaklatnak-e minket vagy nem, akkor is össze fogjuk gyűjteni a 400 ezer aláírást – fogalmazott a politikus.

Nyakó István – aki esetében emlékezetes, hogy a vasárnapi boltzár eltörlése érdekében kezdeményezett népszavazásuk beadásakor kigyúrt, kopasz emberek állták útját – ugyancsak a referendum kiírását várja. Azt mondta, hogy miként akkor, most sem fognak meghátrálni, „elmennek a falig”. Elvárják a Fidesztől, hogy ne meneküljön el a kérdés elől úgy, mint a vasárnapi boltzár idején.

A politikus arról is beszélt, hogy a Balaton és más kedvelt hazai tó esetében az egyik oldalon áll a profitéhség, míg a másikon a magyarok emlékei, fiatalsága és a családi nyaralások.