Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Több mint kétezer pedagógust keresnek

Szerző: | 2020. augusztus 14., 21:15 | Belföld

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hét múlva kezdődik a 2020–2021-es tanév, de még több mint 2000 pedagógust keresnek a kormányzati álláskeresési portálon. A hirdetések jó részénél augusztus 14. a jelentkezési határidő.

HIRDETÉS - AIP

A Közigállás portálon összesen 5092 állást kínáltak péntek este, a kereső az óvoda szóra 733 találatot adott (óvodapedagógusok, dajkák, stb.), a tanítóra 602-t, a tanárra 1342-t. A tanári és a tanítói hirdetések között lehetnek átfedések, olykor mindkét szó szerepel a feladott ajánlatban, így nem lehet automatikusan összeadni a két értéket, valamint olyan is előfordul, hogy egy hirdetésben több személyt is keresnek, de így is 2300 fölött lehet a valós szám.

HIRDETÉS - AIP

A szakképzési centrumok hirdetéseit csak nagyon kis részben adja ki a rendszer, így az általuk keresett pedagógusok még ezen az értéken felül lehetnek. Az Állásod.hu portálon a szakképzési centrum szókapcsolatra keresve 1009 állásajánlatot adott ki.

„Kék-zöld bokával megy haza a tanítónő” | Magyar Hang

Például a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola négy pedagógust keres, meghosszabbított jelentkezési határidővel, de az ő hirdetéseik nem találhatók meg a portál keresőjével. Csakúgy mint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnázium biológia szakos oktatót kereső hirdetése, annak máshol megtalált linkje viszont a Közigállás portálra vezet.

Évek óta arról szólnak a hírek, hogy komoly pedagógushiány van országszerte. 2018 november elején például országszerte több mint 600 tanárt kerestek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott és működtetett iskolákba a Közigálláson található álláshirdetések alapján

Címkék: iskola, oktatás, pedagógushiány


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest