Lázár János: Nem engedjük a teniszszövetség kifosztását

Lázár János: Nem engedjük a teniszszövetség kifosztását

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A júliusban a teniszszövetség élére választott Lázár János szerint a ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogják fizetni, „ellenben nem fogunk semmilyen nyomásnak engedni”.

– A Magyar Tenisz Szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. ügyvezetését, tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket, hogy a szervezetünk számlájáról leemelt több mint 500 millió forintot haladéktalanul juttassák vissza – erről írt Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség júliusban megválasztott új elnöke, egyben a Fidesz parlamenti képviselője és exminisztere Facebook-oldalán. Csütörtökön írta meg ugyanis a Nemzeti Sport Online: szerdán egy végrehajtó cég a szövetség összes bankszámláját megterhelte az A-Z Produkció és az A-Z Tenisz Produkció kérelme alapján, a számlákról minden pénzt leemelt, és az összeg egyelőre a végrehajtó letéti számláján van.

Lázár erre reagálva írta pénteken: ellehetetlenülés fenyegeti a Magyar Tenisz Szövetséget. Megerősítette, az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére végrehajtók emeltek le a szövetség négy folyószámlájáról több mint 500 millió forintot. A végrehajtást ráadásul éppen július 27-én, vagyis a 3,5 milliárdos adóssággal rendelkező szövetség tisztújításának napján kezdeményezték. Ugyan Lázár leszögezte, az új vezetés a konszolidáció során mindenkivel együttműködésre törekszik, de az A-Z Tenisz Produkció Kft. eljárását megelőzően nem kereste meg a szövetség új vezetését, nem kezdeményeztek tárgyalást a vitatott számlák kifizetése kapcsán.

https://www.facebook.com/lazarjanosfidesz/posts/763631597702302

„Mindenki tudja, hogy nem dolgoztak meg érte”

A politikus emlékeztetett arra is: augusztus 13-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal házkutatást tartott a Szövetségnél és a végrehajtást kezdeményező cégnél, ahol az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött szerződéseket foglalták le. – Alapos a gyanú arra, hogy a vállalkozás bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya – vélte a politikus.

Így a Magyar Tenisz Szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. „ügyvezetését, tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket”, hogy a több mint 500 millió forintot haladéktalanul juttassák vissza. – Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg – mondta, hozzátéve, közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét. Lázár szerint a ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogják fizetni, „ellenben nem fogunk semmilyen nyomásnak engedni, amely a Magyar Tenisz Szövetség kifosztásának folytatására vonatkozik”.

Lázár egyébként nemrég a teniszszövetség volt főtitkárát is feljelentette, erről itt írtunk korábban.