Győrfi Pál vitába szállt Zacher Gáborral

Győrfi Pál vitába szállt Zacher Gáborral

Győrfi Pál a kormány tájékoztatói videójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ne felejtsük el a karácsonyt – ezzel a felütéssel szállt vitába Zacher Gáborral, pontosabban az őt idéző sajtótermékekkel Győrfi Pál. Az ismert toxikológus ugyanis arról beszélt egy reggeli műsorban, hogy el kell felejteni az idei karácsonyt, azért, hogy jövőre majd lehessen. Elmondása szerint azért kell elfelejteni az idei ünnepet, hogy ne arról szóljon, hogy azokat gyászoljuk, akik a védekezés miatt előírt szabályokra fittyet hányók miatt mentek el.

Győrfi Pál a Facebook-oldalán írt arról, hogy az „általa szeretve tisztelt Zacher főorvos úr” orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, a szóvivőnek valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van baja. – Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló ünnepnek, az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének– írta.

A koronavírus-járvány miatti védekezés arcává vált Győrfi Pál azt azért hozzátette, idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Az emberek tervezzék meg, hogy szükség esetén fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetnek együtt azokkal, akiket szeretnek. Ez – mint írta – biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat, „el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt”.

Győrfi Pál a poszt végén leszögezte, hogy neki a karácsony a legfontosabb ünnep, amelyet „még egy címmel sem hagy bántani”.

Zacher Gábor egyébként arról is beszélt, hogy noha Magyarországon még nem jutott be forgatócsoport covidos betegeket ellátó kórházba, de erre lenne szükség ahhoz, hogy elhiggyék az emberek, milyen komoly betegséget okoz a koronavírus. Ami a kórházakban történik, annak megmutatása nem szenzációhajhászás lenne, hanem maga a valóság – magyarázta.