Ne építsünk válaszfalakat ideológiák alapján!

Ne építsünk válaszfalakat ideológiák alapján!

Hardi Titusz (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Teremtés könyvében úgy olvassuk, hogy az ember hatalmat kapott a föld felett. Az, hogy ezt a szép és jó világot elrontottuk annyira, hogy egy ilyen vírus felüthette a fejét, az a mi felelősségünk, minket kell, hogy önreflexióra késztessen – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott ünnepi interjújában Hardi Titusz atya, aki elmondta, a koronavírust semmiképpen sem fogná fel isteni büntetésként, hiszen Isten a jóságában teremtette ezt a világot.

(...)

– (...) a társadalom jelentős része nem jól dolgozza fel ezt a megpróbáltatást. Amikor bezárkóztak a családok, volt, ahol ez szép eredményt hozott, mert több minőségi időt töltöttek együtt, elmélyült a családon belüli szeretet. Máshol viszont drámák alakultak ki. Van, akinek arra kellett rájönnie, hogy azzal a személlyel kell napi 24 órában együtt lennie, akit valójában nem ismer és nem is szeret.

(...)

– A karácsony üzenete minden emberhez szól. Vagyis az egyén felelőssége nagyon nagy: ne fogadjuk el az árkokat, azt, hogy ideológiák alapján építsünk válaszfalat az országon belül, embercsoportok között. Nekem is, mint felszentelt lelkipásztornak, a küldetésem minden magyar és minden nem magyar emberhez egyaránt szól – hangsúlyozta.

De vajon mit gondol: lehet-e jó szülő egy egyedülálló személy, aki örökbe fogadna? Mit tapasztalt, hogyan sikerült átállni tavasszal, illetve ősszel a digitális oktatásra? Az egyébként megosztott társadalmunkat tovább osztotta-e a koronavírus, vagy inkább összehozta? Mit remélhetünk a 2021-es évtől, és mit üzenne a nem hívőknek?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang december 18-án megjelent 2020/51. karácsonyi dupla számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/51. számban? Itt megnézheti!