Bayer szerint valójában ezer honfitársa tartozik Hadházynak

Bayer szerint valójában ezer honfitársa tartozik Hadházynak

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre különösebb irányokat vesz Bayer Zsolt fizetési kötelezettségének ügye. Ismert, a kormánypárti publicistát egy személyiségi jogi per elbukása után a bíróság kötelezte, hogy fizessen meg Hadházy Ákosnak háromszázezer forint sérelemdíjat a korábbi becsmérlő kijelentései miatt. Bayer ekkor közölte, ő ötforintosokban szándékozik a büntetést kifizetni, és majd egy szép nagy zsákban behajítja azt Hadházy kertjébe. Most kiderült, a publicista szerint nem csupán erre lenne módja, de át is ruházhatja a büntetését önkéntesekre. Bayer szerint ügyvédje is biztosította őt ennek lehetségességéről.

Szerdán jelentette be Hadházy Ákos, hogy végrehajtást indított Bayer Zsolt ellen a fizetés elmaradása miatt. A független képviselő felidézte, hogy jelezte a híveitől pénzt gyűjtő Bayernek, a törvény szerint ötforintosokból maximum ötven darabot köteles elfogadni. Bayer ezt követően felülvizsgálatot kért a Kúriától, de ezt is elbukta. „Ezután felhívást tett közzé a híveihez, hogy ők küldjék apránként a pénzt (tehát újra össze akarta szedni a fideszesektől). Természetesen azt sem kellett volna elfogadnom, de nem is volt ilyen dilemmám: egyetlen túlbuzgó pécsi hölgy sietett a fideszes heccember segítségére, neki tisztelettel visszaküldtem a csomagját” – írta a politikus. Bízva benne, hogy Bayernek lesz miből kifizetnie, miután az 1001év Kft. nevű vállalkozás is hatvanmilliós jogdíjat kapott a közmédiától.

Bayer viszont állítása szerint tavaly szeptemberben már közölte, hogy ezer honfitársa egyenként háromszáz forintnyi összeget átvállal tőle. A publicista hozzátette, ezek az emberek névvel, címmel vállalkoztak erre. Bayer szerint a dolog az ügyvédje ötlete volt, „s azért szükséges, hogy nevezett alak minden körülmények között köteles és kénytelen legyen ötforintosokban elfogadni a 300 ezer forintot. Ugyanis így ezer embertől kap egyenként 300 forintot ötforintosokban.” A publicista hozzáfűzte, országgyűlési képviselő barátai közbenjártak, és tavaly szeptemberben elvitték az összegyűlt ötforintosokat a Hír Tv épületéből a Képviselői Irodaházba. Szerinte Hadházy nem értesült róla, hogy ott van a pénze. Bayer továbbá leszögezte, miután átvállalták a büntetést, ő jogilag nem tartozik semmivel, helyette ezer honfitársa tartozik egyenként háromszázzal, de ezt letették Hadházy munkahelyén.

A független képviselő reagált erre is, azt írva, hogy Bayert átverhették a barátai és az ügyvédje is.

1) Válogassa meg jobban a barátait, mert azok a jelek szerint átverik. Egy azaz egy pécsi hölgy küldött csak egy kisebb csomagot, amiben a dobozka súlya és a csörgés alapján ötforintosok lehettek, de azt visszaküldtük (itt jelzem, hogy a Képviselői Irodaház portáján nem vesznek át csomagokat).
2) Cserélje le az ügyvédjét, mert vélhetően ő is átverte. Természetesen neki személyesen kell teljesítenie felém a bíróság ítéletét, nem hátékázhatja másra és nekem sem kell mástól elfogadnom semmit (készpénzes borítékokat amúgy sem szokás felénk átadni, de persze lehet, hogy a Fideszben ez még dívik). Ha a barátai és rajongói segíteni szeretnék Bayer urat, természetesen megtehetik, de neki közvetlenül küldjék az ötforintosokat, ő pedig fáradjon el egy pénzintézetbe, rolnizza és váltsa be, majd utalja át!”
– üzente Hadházy.