Orbán Viktor az Amerikában történtekről: a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal

Orbán Viktor az Amerikában történtekről: a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a szenátusi ülésterem ajtaja elõtt, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai eseményekről is beszélt Orbán Viktor szokásos pénteki Kossuth rádiós interjújában, ahol bejelentette a koronavírus elleni védekezés miatti korlátozások meghosszabbítását.

A Capitoliumba behatoló tüntetők kapcsán azt mondta: „azt javaslom magunknak, hogy azt a külpolitikát folytassuk, amit eddig követtünk, vagyis mi nem minősítgetünk más országokat”. – Ez az amerikaiaknak a dolga – mondta ezt egy olyan ország vezetőjeként, „aki ismeri ezt a problémát”.

Arra hivatkozott, hogy „a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal”. Szavai szerint megostromolták a Parlament épületét, rendőrsorfallal kellett megvédeni az épületet az erőszakos baloldali tömegtől és most is van olyan pártvezető, aki azért állt bíróság elé, mert egy ilyen alkalommal füstgránátot dobott a rendőrökre.

„Az, hogy a Parlamenttel szemben erőszakkal próbálnak csoportok fellépni, ezt a magyarok a saját bőrükön tapasztalták meg, ezt nem Amerikában látom először. És akkor mi is úgy voltunk vele, hogy majd mi magyarok megoldottuk. Bízom benne, hogy majd az amerikaiak is majd megoldják” – fogalmazott.