Felhőket és szelet hoz a csütörtök

Felhőket és szelet hoz a csütörtök

Zúzmarás novemberi erdõ a Pilisben, a Kétbükkfa-nyeregben 2011. november 23-án (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Mint közölték, egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Az Időkép pedig arról írt, csütörtökön még gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. – Az érzékenyek körében így görcsös panaszok léphetnek fel, gyakori lehet a görcsös fejfájás is, melyet a szeles idő tovább fokozhat. A fagyos hajnali, reggeli órákban a kopásos jellegű ízületi panaszok felerősödhetnek – jelezték. Hangsúlyozták, a szeles időben ingerlékenyek, nyugtalanabbak lehetünk, és különösen nagy lesz a megfázásveszély is, ezért öltözzünk rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.