Meghalt Larry King

Meghalt Larry King

Larry King egy 2017. november 20-án New Yorkban készített képen (Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

87 éves korában elhunyt a tévézés egyik legismertebb alakja, az amerikai Larry King – jelentette a BBC. A műsorvezető korábban elkapta a koronavírust, és kórházba kellett szállítani. Az ismert tévés halálhírét a fia, Chance is megerősítette a korábbi csatornájának, az amerikai CNN-nek.

A gyászhírben az amerikai hírtelevízió arra emlékeztetett, hogy King 25 éven át vezette náluk a Larry King Live című műsorát. Az 1933. november 19-én New Yorkban Lawrence Harvey Zeiger néven született tévés 63 éven át volt mikrofon előtt és képernyőn, pályafutása alatt több ezer interjút készített, és mintegy 20 éven át publicisztikákat is írt a USA Today napilapba. A tájékoztatás szerint King a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban hunyt el szombat reggel.

Életrajza szerint 2010-ben távozott a CNN-től. Két évvel később az amerikai Hulu műsorszolgáltatón, valamint az angol nyelvű, Kreml-közeli Russia Today csoportba tartozó RT America tévéadón vezetett műsort Larry King Now címmel. Egy évvel később ugyanezen a két adón hetente Politicking with Larry King címmel vezetett műsort egészen az utolsó pillanatig.

Larry Kinget még az év elején, január 2-án szállították be a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházba, miután elkapta a koronavírust. A műsorvezető korábban számos egészségügyi problémával küzdött meg, volt több szívrohama, 1987-ben pedig koszorúér műtéten esett át. Három évvel ezelőtt pedig azt is bejelentette, tüdőrákkal diagnosztizálták, és emiatt műtéti beavatkozást végeztek el rajta. Szívével kapcsolatos kezeléseinek hatására a nevét viselő egészségügyi alapítványt hozott létre, amely olyan szívbetegek kezelését segíti, akik nem rendelkeznek megfelelő egészségügyi biztosítással.

Címkék: gyászhír, Larry King