Magyar Nemzet: Nyomkövetőt kap Bige László

Magyar Nemzet: Nyomkövetőt kap Bige László

Bige László Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jogerős döntés értelmében nem tartóztatta le, igaz, nem is helyezte szabadlábra Bige László milliárdos műtrágyakirályt a Nyíregyházi Törvényszék – írja a Magyar Nemzet néven megjelenő lap. Cikkük szerint vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsított – és hasonló bűncselekmény vádjával bíróság előtt is álló – nagyvállalkozó nyomkövetőt köteles viselni és nem hagyhatja el kijelölt tartózkodási helyét. Ezt a vállalkozó ügyvédje, a lapnak nyilatkozó Zamecsnik Péter is megerősítette.

Ahogy azt az írás felidézi, a még tavaly december 15-én őrizetbe vett Bigével szemben a bíróság nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást, a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója pedig 2021. április 17-ig elrendelte a nagyvállalkozó bűnügyi felügyeletét. A döntés ellen az ügyészség, a gyanúsított és védője is fellebbezést nyújtott be, amelyet a napokban bírált el jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék.

A korábban a Magyar Hangnak is megszólaló vállalkozó, a Nitrogénművek tulajdonosa cégbirodalmával kapcsolatban az elmúlt időszakban számos vizsgálat indult. Az üzletember ezekkel úgy fogalmazott, hogy összehangolt hadjárat folyik ellene. – Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék – mondta bő három hónappal ezelőtt az RTL Klubnak. Az amerikai Bloomberg gazdasági hírügynökségnek korábban adott nyilatkozatában pedig arról beszélt, úgy véli, hogy Csányi Sándor OTP-vezérrel folytatott vitája állhat a támadások hátterében.