Koronavírus-fertőzött Bányai Gábor fideszes képviselő, múlt héten még munkaértekezleten volt

Koronavírus-fertőzött Bányai Gábor fideszes képviselő, múlt héten még munkaértekezleten volt

Fotó: Bányai Gábor országgyűlési képviselő/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírus-fertőzéssel a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházba került Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A fideszes politikus erről Facebook-oldalán írt, hozzátéve, hogy élete legnagyobb megpróbáltatását éli át, ennyire beteg még sosem volt. Bár ő is megkaphatta volna a védőoltást, amerikait, angolt, oroszt, németet vagy kínait, bármelyiket elfogadta volna – tette hozzá.

Bányai már hétfőn sem vett részt a szavazáson, ami a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szólt, és voltak kétharmados többséget igénylő részei. Rajta kívül a Fidesz soraiból egyedül Riz Gábor nem szavazott, míg a KDNP soraiból a szintén a koronavírus miatt lebetegedett, jelenleg még a kórházat követő rehabilitációját töltő Aradszki András sem. (Így végül úgy lett meg a kormánypártoknak a szükséges többség, hogy a korábban Mi Hazánkkal együttműködő, azóta már a párttal szakított Volner János és Fülöp Erik is igent nyomtak, illetve Ritter Imre nemzetiségi képviselő is.)

Kiskunhalas és térségének országgyűlési képviselője a múlt hét közepén még egy munkaértekezleten vett részt. Erről a Facebook-oldalán is beszámolt: Gyopáros Alpár kormánybiztossal a Magyar Falu Program elmúlt két évének, illetve a választókerület eredményeinek értékelésével foglalkoztak. Megjelentek a települési polgármesterek, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház részéről Szepesvári Szabolcs főigazgató, valamint a Kiskunhalasi Rendőr-kapitányság vezetője, Vaslóczki Ferenc.

Telefonon hívtuk az országgyűlési képviselő munkatársát, Szilágyi Pál Ferencet, akitől azt kérdeztük, tud-e bármilyen más fertőzésről, elkaphatták-e mások a koronavírust az említett munkaértekezleten. Szilágyi készséggel válaszolt kérdéseinkre, elmondása szerint pedig nem érkezett hozzá ilyen jelzés. Ha valóban történt ilyesmi, szervezőként neki illett volna szólni, mondta, de a kontaktkutatás egyébként az utolsó 48 órára szokott vonatkozni.

Szilágyi közeli munkatársként maga is a tesztjére vár, elmondása szerint bár meg volt fázva, de konkrétabb koronavírusos tüneteket nem érzékel magán. Hozzátette, utánaérdeklődik ő is, elkaphatta-e bárki az említett munkaértekezleten a fertőzést. Ő maga még várja, hogy megkapja az oltást, egyelőre nem került rá a sor. Bányai ezen a héten érzékelhette a tüneteket, korábban jól volt, a múlt heti találkozón nem merült fel gond. A Facebookon közzétett képek szerint volt maszk az embereken, igaz, a beszédhez levették, de eközben lehetett tartani a távolságot másoktól. Egyébként ügyeltek a távolságtartásra, tette hozzá Szilágyi. A hasonló kistérségi munkaértekezletek elmondása szerint virtuálisan igen nehezen megoldhatóak, személyesen könnyebb kivitelezni őket.

Kerestük a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságot, majd a helyi népegészségügyet, aztán továbbirányítás után a bács-kiskuni járási hivatalt azzal kapcsolatban, mit tudnak a kontaktkutatásról, és elkaphatták-e mások is a fertőzést. Végül azt kérték, levélben küldjük el a kérdéseinket, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Frissítés: szerdán fél hatkor válaszolt is megkeresésünkre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. Az intézmény arról tájékoztatta lapunkat: „Bányai Gábor országgyűlési képviselő esetében is megtörtént a jelenleg érvényben lévő eljárásrendnek megfelelő kontaktkutatás. A járványügyi vizsgálatok során kapott információk alapján a kormányhivatal a szoros kontakt személyekkel kapcsolatos intézkedéseket megtette. Arról, hogy az említett értekezleten résztvevők esetében jelentkeztek volna SARS-CoV-2 fertőzésre utaló tünetek, a kormányhivatalnak nincs tudomása.”