Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília: Exponenciálisan növekszik a fertőzések száma

Szerző: | 2021. február 25., 16:23 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Március 15-ig változatlanok maradnak a koronavírus-járvány második ütemében meghozott védelmi intézkedések – ismételte meg Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője Gulyás Gergely miniszter Kormányinfón elhangzott bejelentését.

HIRDETÉS - AIP

A döntést azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma felfutó szakaszban van, a fertőzöttek száma pedig emelkedik. Mint arról beszámoltunk, ma reggel ismét 4000 felett járt a 24 óra alatt azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon: 4385 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést. Ez több mint 1500-zal több új megbetegedett személyt jelent, mint egy nappal korábban. Elhunyt 120 többségében idős, krónikus beteg. Ezzel a Covid–19 következtében 14 672 elhunytat tartanak számon Magyarországon.

Kiss Róbert emlékeztetett, hogy emiatt továbbra is hatályban maradnak a maszkviselés, a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulásra, gyülekezésre vonatkozó tilalmak, az üzleteket, szabadidős létesítményeket érintő korlátozások, valamint a rendezvénytartás szabályai.

Kiss kiemelte: az előző 24 órában egyetlen vendéglátóhely ideiglenes bezárását sem kellett elrendelni. Összesen 345 személy ellen intézkedtek a kijárási tilalomra vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a koronavírus brit mutánsának terjedése miatt exponenciálisan nő a megfertőzöttek száma Magyarországon. Növekszik a súlyos megbetegedések száma is: 4836 beteget ápolnak kórházban, 411-en szorulnak lélegeztetőgépre. Megerősítette, hogy a járvány harmadik hullámának felmenő szakaszát éli Magyarország.

Arról beszélt, hogy az egyéni és csoportos védelmet kell fokozni, ezért szükséges a védőoltások felvétele. A főorvos szerint a járvány hullámát a vakcinával lehet megtörni. Felgyorsítanák a vakcinázást, és húsvétra mindenkit beoltanának, aki már regisztrált. Müller Cecília azt mondta, az izraeli vizsgálatok alapján a védőoltás már az első dózisa után is jelentős védettséget biztosít. Hozzátette: Magyarországon átlépte a félmilliót a beoltottak száma.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Kiss Róbert, koronavírus-járvány, Müller Cecília, operatív törzs


A háború első napja

A háború első napja

Csakhogy nem egyenlő felek küzdelméről van szó, hiszen egyikük végső soron – bár azt mondja, megvan nélküle is – pénzt szeretne kapni a másiktól.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest