Rácz Zsófia nem tekinti magát politikai kinevezettnek

Rácz Zsófia nem tekinti magát politikai kinevezettnek

Rácz Zsófia interjút ad 2020 nyarán (Fotó: Rácz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat – így írta le helyettes-államtitkári feladatait a Népszava beszámolója szerint az ELTE Politológus Műhelyének beszélgetésén Rácz Zsófia, aki legendásan kerüli a nyilvánosságot.

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár kinevezéséért még törvényt is módosítottak 2019-ben, hogy megfelelő diploma hiányában betölthesse pozícióját. Rácz Zsófia a média számára elérhetetlen, igyekeznek titkolni azt is, hogy milyen rendezvényeken vesz részt. Tavaly az RTL kérdései elől egyszerűen elsétált.

Rácz Zsófia most arról beszélt, hogy nem tekint magára politikai kinevezettként, hangsúlyozta, hogy a törvény is szakmai felsővezetőként határozza meg a helyettes államtitkári pozícióját – ezzel viszont ellentmondott azon korábbi mondatának, hogy nincs szüksége komoly szakmai végzettségre.

És hogy mivel foglalkozik? Előkészíti az ifjúságügyhöz tartozó szakmai munkaanyagokat, kapcsolatot tart az ifjúsági szervezetekkel, hogy a szakmai javaslatokat becsatornázzák a kormányzati döntéshozatalba. Ezt „nehéz, de változatos munkaként” értékelte. – Nagyon féltem, hogy egyhangúak lesznek a napjaim – mondta, hozzátéve: ez nem igazolódott be.

Azt is mondta, hogy mindenképp szeretné megszerezni a jogi diplomáját, hogy a megszerzett tudással „komplexen láthassa át” a problémákat. Később szívesen foglalkozna nemzetközi joggal, külszolgálati munkát is vállalna diplomata vagy nagyköveti szinten. Az elmúlt egy év legnagyobb eredményének a 25 éven aluliak jövőre bevezetésre kerülő szja-mentességét nevezte, igaz elárulta, hogy többször is a kormány elé kellett terjeszteni a javaslatot.

Címkék: Rácz Zsófia