Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Lex Rácz Zsófia: úgy módosítják a törvényt, hogy elég lesz, ha csak egyetemre jár

Szerző: | 2019. december 06., 11:25 | Belföld

Novák Katalin és Rácz Zsófia (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtalálta módját a kormánypárt, hogyan lehet ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár a kiszemelt 22 éves, még egyetemista Rácz Zsófia. Megjelent ugyanis az országgyűlés honlapján a törvényalkotási bizottság javaslata – vette észre a Hvg.hu. Eszerint a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztériumban helyettes államtitkárként kinevezhető az a büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy is, aki „a meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, feltéve, hogy a helyettes államtitkár feladatkörébe tartozik az ifjúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása”.

HIRDETÉS - AIP

A tervezetből kiderül: nem szabják meg, hogy mennyi időn belül kell elvégezni az egyetemet. A javaslatról kedden szavaznak a kormányzati igazgatásról szóló törvénymódosítás részeként – írja a lap.

Rácz Zsófia most is joghallgató, azaz ha megszavazzák a tervezetet, kinevezhető helyettes államtitkárrá. Tegnap került elő egy videó a kiszemeltről, amelyen – mint az Alapjogokért Központ elemzője – áprilisban arról beszélt a Hír Tv-ben, hogy a jogot gyurmaként használják, és azt hiszik, hogy így formálják majd arra, amit éppen szeretnének.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma, ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár, kinevezés, Rácz Zsófia, törvénymódosítás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest