Gyurcsány: A halál kormánya ez

Gyurcsány: A halál kormánya ez

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszédet mond pártja EP-választási kampányzáró rendezvényén a budapesti Széchenyi téren 2019. május 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Rend helyett káoszt, egészség helyett tömeges halált hoztak. Fél év nem volt elég, hogy felkészüljenek. Pedig a főmufti már novemberben tudta, hogy baj lesz – írta csütörtökön Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az aktuális járványhelyzet kapcsán. Hozzátette: „A halál kormánya ez”.

A politikus szerint ennek a következménye, hogy minden korábbinál többen, 207-en haltak meg koronavírusban csütörtökön, 1170-en pedig lélegeztetőgépen vannak. – Ma Magyarországon tíz elhunytból három-négy a Covid áldozata. Ezt sikerült ennek a kormánynak elérni – zárta posztját.

Míg Gyurcsány a halál kormányának nevezi az ország mostani vezetését, addig a Fidesz-KDNP rendszeresen azzal vádolja az ellenzéket, „halálkampányt” folytatnak.