Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Magyar Orvosi Kamara: Köszönjük nektek, rezidensek!

Szerző: | 2021. március 20., 10:22 | Belföld

Koronavírusteszthez vesz mintát Csicsely Stefánia, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója Siposné Varga Ildikótól, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusától az intézményben 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Köszönjük nektek, rezidensek, orvostanhallgatók, ápolók és szakorvosok! Nekünk kollégák vagytok – ez a rövid bejegyzés jelent meg a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján.

HIRDETÉS - AIP

Ugyan a kamara indoklást nem fűzött hozzá, de nem lenne meglepő, ha Orbán Viktor miniszterelnök kijelentésére reagáltak volna. A kormányfő ugyanis pénteken úgy fogalmazott: „Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok, vagy akik frissen végzett diplomások, és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is”. Ám az inas szót voltak, akik pejoratívnak találták, és kritizálták ezért a kormányfőt.

Orbán Viktort akkor is kritika érte, mikor Karikó Katalint, a Pfizer-vakcina egyik feltalálóját „asszonyságnak nevezte”, vagy mikor a gyerekeket „közjószágnak”, míg mások szerint kár a kormányfő ilyen jellegű kijelentéseinek nagy jelentőséget tulajdonítani a nyilvánosságban, hiszen addig sem a valóban fontos kérdésekről esik szó.

Legutóbb a MOK győri vezetője került a figyelem középpontjába, mikor többek közt arról beszélt, „kérem a politikusokat, hogy pártérdekektől függetlenül kezeljék az egészségügyet, függesszék fel a cenzúrát”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: inas, Magyar Orvosi Kamara, MOK, Orbán Viktor, rezidens


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest