Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Egy új Makovecz-alapítványhoz kerülhet a piliscsabai Makovecz-campus

Szerző: | 2021. április 07., 09:59 | Belföld

A Pázmány Péter katolikus Egyetem egyik piliscsabai épülete (Fotó: commons.wikimedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új gazdája lesz a katolikus egyetem által korábban használt piliscsabai épületegyüttesnek. A Makovecz Imre és társai által tervezett campus az újonnan létrejövő Makovecz Campus Alapítványhoz kerül – írja a Hvg.hu, amely szerint az országgyűlés már ezen a héten tárgyal az alapítványról.

HIRDETÉS - AIP

Felidézik, hogy miután a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiköltözött az épületekből, hónapokig nem lehetett tudni, hogy mi lesz azok sorsa. A kormány javaslata alapján eldőlt, hogy a campus az új közérdekű vagyonkezelő alapítvány tulajdonába adják ingyen. Funkciója nem változik, hiszen a tudományos életet fogja szolgálni. A javaslat szerint a magyar humán- és élettudományok fejlesztése, a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása, tehetséggondozási program működtetése, a pedagógus, egészségügyi és szociális kötelező ágazati továbbképzés lesz a feladat, ezzel az egykori katolikus egyetemi campus épületeinek megóvása, a nemzeti identitástudat és összetartozás erősítése.

Az alapító Gulyás Gergely miniszter, a Miniszterelnökség vezetője lesz. Ő nevezi ki a kuratórium elnökét és tagjait. A portál szerint őket a továbbiakban senki nem mozdíthatja el.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Gulyás Gergely, katolikus egyház, Makovecz Imre, Piliscsaba


Szuperliga: minden nap karácsony

Szuperliga: minden nap karácsony

Ha a lázadó elitklubok terve megvalósul, a csúcsfoci egy tökéletes, steril látványpékség lenne, ahova a többieknek nincs bejárás. Ez volna a globális szórakoztatóipar végső győzelme a futball felett.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest