Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Pécsi Tudományegyetem és több más kutatóhely megkezdi a Sinopharm vakcina tényleges hatékonyságának kutatását

Szerző: | 2021. április 27., 21:01 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi időben magát a Coviddal kapcsolatos talán legmértékadóbb tudományos információforrássá kinövő Koronavírus vakcináció – szakirodalmi tallózó Facebook-csoportban jelent meg a Pécsi Tudományegyetem egyik betegtájékoztató dokumentuma, amelyben a kínai Sinopharm vakcinák valós hatékonyságát fogják kutatni (ha már a gyártó nem hajlandó nyilvánosságra hozni a saját vizsgálati eredményeit). Úgy tudjuk, hogy ez egy országos vizsgálat része, amelyben a PTE is részt vesz.

HIRDETÉS - AIP

A vizsgálat a Sinopharm oltás beadása előtt indul, amikor vért vesznek az alanyoktól, és megmérik a vérükben lévő Covid-ellenanyagok és specifikus immunsejtek koncentrációját. Ezután többször vesznek tőlük vért egy éven keresztül, mindig ellenanyagot és immunsejteket mérnek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mint a közzétett felhívásban írják, a résztvevő érintettek hozzájárulásának nagy a társadalmi haszna, hiszen végre tisztán láthatunk majd a kínai vakcinák hatékonyságát illetően, emellett a résztvevők természetesen saját immunizációs értékeiket is megismerhetik, amiről nyilván érdemes tudni.

A kínai vakcinával oltott emberek tömegei jelenleg a magánegészségügyi szolgáltatókat ostromolják. Személyes tapasztalatunk szerint az egyik legismertebb magánlabor budapesti egységébe három héttel későbbre lehet az első antitestvizsgálati időpontot foglalni, addig tele vannak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-oltás, Sinopharm


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest