Meglepő versenyen bukkant fel Habony Árpád

Meglepő versenyen bukkant fel Habony Árpád

Rogán Antal (Fidesz) Habony Árpáddal beszélget a hajdúszoboszlói Béke Hotel előtt 2011 szeptemberében. A Fidesz-KDNP parlamenti frakciója háromnapos ülést tartott a szállodában (Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új hobbit választhatott magának Habony Árpád, az üzletember ugyanis május végén egy elit, a The Nations League 2021 – Swan Tuscany Challenge nevű toszkánai vitorlásversenyen bukkant fel – fedezte fel az Index, amely egy fotót is talált a vitorlázó Habonyról. 

A négynapos észak-olaszországi versenyen Habony egy több mint 130 millió forint értékűre becsült hajót, a Black Battaliont kormányozhatta, legénységét pedig a magyar vitorlázás krémjéből állították össze – állítja a portál. Mint írják, a hajó fedélzetén volt a magyar válogatott több jelenlegi, illetve korábbi tagja, például Kelemen Tamás, D'Ablini András és Majthényi Mátyás.

Ugyanakkor a portál szerint az Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadójaként ismertté vált Habony nem saját hajóval vágott neki a Tirrén-tengernek, hanem egy bérelt járművel. Az egyik jachtoldalon feltüntetett információk alapján a Habony Árpád által használt típus bérleti díja egy hétre jelenleg 9216 euró, vagyis több mint 3,2 millió forint.

A mezőny május 26-án rajtolt el a Tirrén-tengeren, a négynapos versenyt az úgynevezett Swan One Design luxushajóosztályok számára szervezték. 

A társaság júniusban újra rajthoz áll, akkor a Földközi-tenger a cél. A verseny Szardínia szigetéről indul majd, a versenynaptár szerint már regisztrált is Habony Árpád a Black Battalionnal.