Novák Katalin: 2,8 milliárd forintot ad a kormány új bölcsődék létrehozására

Novák Katalin: 2,8 milliárd forintot ad a kormány új bölcsődék létrehozására

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az operatív törzs mai ülésén többek között arról esett szó, hogy bár jelenleg nyugalom van, egyre többet van szó arról világszerte, hogy ismét belobbanhat a járvány, ezért arra kért mindenkit, ha még nem oltatta be magát, akkor tegye meg – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón.

A megbeszélésen arról is tárgyaltak, hogy a kormány 2,8 milliárd forintot biztosít új családi és munkahelyi bölcsődék létrehozására. A Szent János kórház gyermekpszichiátriai osztályának fejlesztésére pedig 1,2 milliárd forintot szánnak, mert a Covid járvány hatását a gyermekeknek is nehéz feldolgozni 

A miniszter jelképes döntésként említette, hogy az ITM javaslatára 9000, a járvány elleni védekezésben résztvevő egyetemisták ingyen belépőt kapnak az EFOTT-re. Ezzel szeretnék elismerni a járvány idején tanúsított segítségüket.

A vidéki komoly- és könnyűzenei fesztiválok támogatásáról is tárgyaltak, illetve arról, hogy a falusi szálláshelyek ételszolgáltatások szabályait átírják.